Hyppää pääsisältöön

Voittajat

RadioGaalan 22.3.2019 voittajat

Yleisöäänestys: Vuoden radio-ohjelma
Aamulypsy
Radio Suomipop
Suomen suosituin aamushow Aamulypsy äänestettiin jo kahdeksatta kertaa vuoden radio-ohjelmaksi RadioGaalan yleisöäänestyksessä.
Yleisöäänestys: Vuoden paikallinen radio-ohjelma
FUN Tampereen Kiekko
FUN Tampere
Ilveksen koti- ja vierasottelut selostava FUN Tampereen Kiekko äänestettiin vuoden parhaaksi paikalliseksi radio-ohjelmaksi.
Yleisöäänestys: Vuoden radiojuontaja
Veronica Verho
NRJ
Suomen kansa äänesti Vuoden radiojuontajaksi NRJ:n Verho Show:ta vetävän Veronican Verhon. Myös suosittuna tubettajana tunnettu Verho on noussut kahdessa vuodessa radioyleisön suursuosikiksi.
Yleisöäänestys: Vuoden paikallinen radiojuontaja
Ari Kettukangas
Radio Pooki
Raahelaisen Radio Pookin Ari Kettukangas äänestettiin paikallisradioiden ehdokkaista vuoden radiojuontajaksi.
Yleisöäänestys: Vuoden radiobiisi
Jättiläinen
Pyhimys feat. Akseli Kankaanranta
Suomalaiset äänestivät Pyhimyksen feat. Akseli Kankaanrannan jättisuosion saaneen Jättiläisen vuoden radiobiisiksi. Säv. V. Wallenius, R. Mattila, San. M. Kuoppala, H. Salo, Sov. V. Wallenius, R. Mattila ja A. Växby.
Vuoden paikallinen radio
Radio Pooki
Paikallisradio Pooki Raahesta onnistui kokonaisvaltaisesti tekemisen ja tulosten kannalta. Vuoden 2018 tekemisen meininki, positiivisesti kasvanut liikevaihto ja suuri kanavaosuus ydinkohderyhmässä tuovat Pookille vuoden paikallinen radio -voiton.
Vuoden radio
Radio Nova
Radio Nova nappasi vuoden radio -palkinnon jo toisen kerran putkeen. Tuomariston mukaan kanavan tekeminen oli sellaisella tasolla, että sitä oli huikea seurata. Kanavan freesaus näkyi lukujen valossa; ydinkohderyhmässä oli tuntuva kasvu, kuunteluosuus kasvoi ja kanavan taloudellinen tulos oli järisyttävä.
Vuoden radiomyyntitiimi, paikallinen
Bauer Median Helsingin tiimi
Bauer Media
Bauer Median Helsingin tiimi onnistui kasvattamaan tulostaan määrätietoisella tekemisellä vuoden 2018 aikana. Suuret kasvuprosentit, asiakassuhteiden hallinta ja asiakkaiden luottamus sekä sitoutuminen tekemiseen siivittivät tämän tiimin ansaittuun voittoon.
Vuoden radiomyyntitiimi, valtakunnallinen
Basson valtakunnallinen & luova myyntitiimi
Basso
Basson osaaminen, intohimo, asiakasymmärrys sekä yrityksen arvot näkyvät asiakkaille tehdyissä ratkaisuissa. Arvojen mukainen tekeminen näkyy myös loistavassa myyntituloksessa viivan alla, minkä vuoksi Basso on jo toistamiseen peräkkäin vuoden valtakunnallinen myyntitiimi.
Vuoden radiomyyjä, paikallinen
Kari Pohjonen
Turun Paikallisradio / Mediatakojat
Tuomaristo valitsi yksimielisesti Kari Pohjosen vuoden paikalliseksi radiomyyjäksi. Melkein 20 vuotta toimialalla ollut Pohjonen löysi vuonna 2018 aivan uuden vaihteen päälle ja pääsi käsittämättömiin tuloksiin kaikilla mittareilla katsottuna.
Vuoden radiomyyjä, valtakunnallinen
Veera Kyrö
Sanoma Media Finland
Veera Kyrö onnistui vuoden 2018 aikana ylittämään budjettinsa selkeästi yli muiden. Vuoden aikana ansaitut kovat onnistumiset isossa mediatalossa sekä freesi tekeminen tuovat hänelle voiton tässä kategoriassa.
Vuoden radiopromootio
Ysiviisseiskan Manserock-trilogia
Radio 957
Tämä kohderyhmälähtöinen ja paikallinen promootio, johon kuuluivat Kansallinen Popeda-päivä, Eppu-päivä ja Juice 40 -sarjan esittäminen, toteutettiin manselaisella haara-asennolla. Toteutus oli rohkea, mutta sen saama mediahuomio oli valtava myös valtakunnallisella tasolla. Paikallinen Radio Ysiviisseiska sai myös ennennäkemättömällä tavalla huomiota itselleen.
Vuoden luova ratkaisu
Mahdollisuuksia-podcast
Basso ja Veikkaus
Veikkauksen ja Basson yhteistyössä tehty Mahdollisuuksia-podcast-sarja on hienosti rakennettu ja uskottava kokonaisuus. Ratkaisussa on uniikki idea, jossa kohderyhmälle onnistuttiin Jodelin avulla kohderyhmää osallistamalla tuottamaan kiinnostavaa sisältöä, joka on ensinnäkin sisällöllisesti upeaa, mutta silti brändisisältöä. Vaikuttavat tulokset tässä ratkaisussa. Podcastin tomittajana toimi Ronja Salmi ja käsikirjoittajana Veera Ojola, Ryöväri Oy:stä.
Vuoden tapahtumatoteutus
Iskelmäfestivaali 2018
Iskelmä
Pitkään pyörinyt ja paikkansa hienosti lunastanut Iskelmäfestivaali onnistui vaikuttavana ja yhteisöllisenä tapahtumana. Festivaali puhutteli laajaa yleisöä ja tuki ympäristön matkailua. Lisäksi YLE-yhteistyö ohjelmasarjan muodossa lisäsi tapahtuman merkittävyyttä. Tapahtuman liiketoiminta oli positiivista ja sen tulokset olivat merkittäviä.
Vuoden some
Valittu
Radio Suomipop
Vuoden some Valittu on myös radioteko. Tässä idearikkaassa konseptissa kuuntelijoita ohjattiin somen kautta radion pariin. Someseuraajien ja kuunteluminuuttien määrät kasvoivat, mutta ennen kaikkea somekonseptin nerokkuus ja kuuntelijoiden reaktiot toivat tälle someteolle voiton.
Vuoden äänituotanto
Kuulijatutkimuslaitos / Mäkipetäjä-Mähönen
Radio Rock
Nerokkaasti ideoitu ja loistavasti toteutettu Radio Rockin omaa musiikkia promoava äänituotanto -sarja, jonka pääosassa on kuvitteellinen Radio Rockin musiikkia tutkiva Mäkipetäjä-Mähönen. Tämä äänituotanto sai tuomaristolta kaikkien aikojen korkeimmat pisteet.
Vuoden ohjelmapäällikkö
René Mäkinen
Radio Rock
René Mäkisen osaaminen ja tekeminen Radio Rockin ohjelmapäällikkönä oli äärimmäisen laajaa: Radio Rock saavutti vuonna 2018 huikeat tulokset.
Vuoden radioammattilainen
Mika Laiti
Bauer Media
Vuoden radioammattilainen Mika Laiti on uuden ajan dataihminen, vaikka onkin ollut jo 30 vuotta alalla. Hän tekee kokonaisvaltaisesti ja intohimoisesti työtään tulevaisuutta katsoen.
Vuoden sisällöntekijä
Annika Takaniemi
Supla
Annika Takaniemi on idearikas sisällöntekijä, joka on tuottanut laaja-alaisesti audiosisältöä Suplaan. Hänen ammattitaitonsa sisältöosaajana on vahvaa ja innovatiivista. Takaniemi ei ole pelännyt uuden äärellä olemista vaan on vakaasti pyrkinyt tekemään ennenkuulumattomia asioita audiomaailmassa.
Vuoden musiikkipäällikkö
Jussi Mäntysaari
Nelonen Media
Vuoden musiikkipäällikön Jussi Mäntysaaren osaaminen on jäätävää. Hän on kiistatta tämän maan kärkeä ja hän on tuonut uudenlaista tapaa seurata musiikkia mediatalossa. HitMixin ja Radio Rockin kasvusta voidaan myös kiittää Mäntysaarta.

Jaa sivu