RadioGaala 12.4.2024
RadioGaala 12.4.2024

RadioGaalan voittajat 2023

Voittajat palkittiin RadioGaalassa 31.3.2023.

Lue voittajatiedote

 

Yleisöäänestyksen voittajat

Vuoden radio-ohjelma

Aamulypsy, Radio Suomipop

Vuoden radiojuontaja

Niko Saarinen, NRJ

Vuoden paikallinen radio-ohjelma

Tampereen Kiakkoradion pelipäivä, Kiakkoradio

Vuoden paikallinen radiojuontaja

Julle Kallio, Radio Pori

RadioAwardsin voittajat

Vuoden radio

Aito Iskelmä

Vuoden paikallinen radio

Radio Sandels

Vuoden ohjelmapäällikkö

Mikko Harjunpää, Aito Iskelmä

Vuoden sisällöntekijä

Harri Moisio, Radio Rock, Radio Suomipop, Supla

Vuoden radioammattilainen

Jani Hätönen, Sanoma Media Finland

Vuoden musiikkipäällikkö

Jani Juntunen, Radio Rock, Loop, Kantriradio ja GrooveFM

Vuoden radiomyyjä, valtakunnallinen

Pasi Nurmi, Bauer Media

Vuoden radiomyyjä, paikallinen

Katja Kaartinen, Bauer Media

Vuoden myyntiteko

Audio Branding ja puuttuva pala, Bauer Media

Vuoden luova ratkaisu

Yhdessä syömisen päivä, Radio Nova ja Valio

Vuoden tapahtumatoteutus

Iskelmä Gaala, Iskelmä

Vuoden radiopromootio

Aamulypsy Areena, Radio Suomipop

Vuoden some

NRJ:n TikTok, NRJ

Vuoden äänituotanto

Joulumusavapaa, Radio Rock

Erikoispalkinnot

Vuoden radiobiisi

Ram Pam Pam - BESS

Hall of fame -tunnustus

Kirsi Tuomala

Hall of fame -tunnustus

Jarmo "Mudi" Multanen

Kultainen Mikki -palkinto

Renny Järvinen

Kultainen Mikki -palkinto

Anna Riutta-Salo

Kultainen Mikki -palkinto

Mediamonitori

Kunniamaininta: Vuoden paikallinen radio

Radio 957

Kunniamaininta: Vuoden ohjelmapäällikkö

Mika Kuki, Radio Pooki

Kunniamaininta: Vuoden sisällöntekijä

Herman Hagnäs, Radio Vaasa

Kunniamaininta: Vuoden radioammattilainen

Kirsi Rostamo, Radio Dei

Kunniamaininta: Vuoden radiomyyjä, valtakunnallinen

Suvi Roivainen, Bauer Media

Kunniamaininta: Vuoden radiomyyjä, paikallinen

Eija Torri, Radio Voima

Kunniamaininta: Vuoden tapahtumatoteutus

Vaikuttavan audiomarkkinoinin avaimet vol 7 ja 8, Bauer Media

Kunniamaininta: Vuoden radiopromootio

Pookin mökkisimulaattori Weekendille, Radio Pooki

Vuoden radio-ohjelma

Aamulypsy
Radio Suomipop

"RadioGaalan ennätysmäisessä yleisöäänestyksessä äänipotin vei jälleen kerran suomalaisten suosikkiradio-ohjelma Aamulypsy. Voitto tuli jo 11. kerran."

Vuoden radiojuontaja

Niko Saarinen
NRJ

"Vuoden radiojuontajan valtikka on vaihtunut. RadioGaalan suuressa yleisöäänestyksessä äänestettiin ensimmäistä kertaa vuoden radiojuontajaksi mediapersoona Niko Saarinen NRJ:ltä."

Vuoden paikallinen radio-ohjelma

Tampereen Kiakkoradion pelipäivä
Kiakkoradio

"Paikalliset jääkiekkoaiheiset radio-ohjelmat ovat sykähdyttäneet RadioGaalan yleisöäänestyksessä suomalaisia. Tänäkin vuonna voittoon äänestettiin jääkiekkoaiheinen radio-ohjelma. Tapparan ja Ilveksen liigapelejä selostava Tampereen Kiakkoradion pelipäivä on vuoden paikallinen radio-ohjelma."

Vuoden paikallinen radiojuontaja

Julle Kallio
Radio Pori

"Vuoden paikallinen radiojuontaja Julle Kallio Radio Porista on todellinen moniosaaja ja ansaitsee palkintonsa. Suomalaiset ovat äänestäneet hänet nyt kolmannen kerran vuoden paikalliseksi radiojuontajaksi."

Vuoden radio

Aito Iskelmä

"Vuoden radio Aito Iskelmä on määrätietoisesti iskenyt markkinarakoon lähettämällä oikeanlaista ohjelmaa ja musiikkia kohderyhmälleen. Kuuntelijalukujen kasvu, teot kanavan ympärillä, henkilöstön ammattitaito, vuorovaikutus kuuntelijoiden kanssa ja kanavan tarkentunut musiikkiformaatti perinteisen musagenren osalta kertovat kanavan onnistuneesta vuodesta. Aito Iskelmä on tullut kilpailulle paikalle rytinällä, vienyt paikan ja saanut kruunun päähänsä."

Vuoden paikallinen radio

Radio Sandels

"Vuoden paikallisella radiolla Radio Sandelsilla on lähes ennennäkemätön kaupallisen radion kuunteluosuus omassa kohderyhmässään, loistavat kasvuprosentit ja muutkin luvut ovat pelkkää plussaa. Kanavan paikallisen ohjelmatuotannon määrä on suurta ja kanava on kiinni alueen arjessa lähellä kuuntelijoita. Sandels on aito ja sillä on rohkeasti erilainen tyyli."

Vuoden radiobiisi

Ram Pam Pam
BESS

Vuoden 2022 ehdoton radiohitti oli BESSin Ram Pam Pam. Biisi teki kaikkien aikojen radioennätyksen ollen pisimpään yhtäjaksoisesti radiolistan ykkösenä. Biisi palkittiin myös viisi kertaa Kuukauden radiobiisi -palkinnolla. Säv. & san. BESS, Jonas Olsson, Tomi Saario, sov. Jonas Olsson, Tomi Saario, Joonas Angeria.

Vuoden ohjelmapäällikkö

Mikko Harjunpää
Aito Iskelmä

"Aito Iskelmän ohjelmapäällikkö Mikko Harjunpää on moniosaaja, jolla on takanaan pitkä ura ja siitä huolimatta kunnianhimoa riittää. Hän osaa asiansa ja tietää, mitä tekee. Vuonna 2022 hänen aikaansaannoksensa olivat kovat kanavallaan. Hän täytti lupauksensa siinä, että kanava otti haltuun kohderyhmänsä suurin kasvuluvuin. Hän myös luotsaa kanavaansa tiukasti lempeällä kädellä ja sydän täynnä inhimillisyyttä. Se kuuluu eetteristä ja näkyy tuloksissa."

Vuoden sisällöntekijä

Harri Moisio
Radio Rock, Radio Suomipop, Supla

"Harri Moisio tekee monen tyyppistä, yllättävääkin sisältöä. Hän on poikkeuksellinen moniosaaja ja uusia aluevaltauksiakin on tehty. Onkohan hänellä 26 tuntia vuorokaudessa, kun laatu ja määrä pysyvät noin korkeatasoisina? Viime vuonna hän on tehnyt kahta radiokanavaa, toimittanut monia menestyksekkäitä podcasteja sekä tehnyt onnistuneita ohjelmayhteistöitä. Tuomaristo valitsi yksimielisenä hänet murskaavalla ylivoimalla voittajaksi. Hän on ihmisikoni ja koko kansan palvonnan kohde."

Vuoden radioammattilainen

Jani Hätönen
Sanoma Media Finland

"Jani Hätönen on yhtiölleen korvaamaton. Hän on viime vuonna läpivienyt merkittäviä teknisiä projekteja. Lisäksi hänen työnsä on niin kokonaisvaltaista, että se edistää koko yhtiön tekemistä ja näkyvyyttä sekä auttaa muita yhtiön työntekijöitä toimimaan paremmin. Jani Hätönen tuntee radiotoiminnan eri osa-alueet läpikotaisin, oli kyse sitten kanavajohdon, myynnin, musiikinsuunnittelun, äänituotannon kuin ohjelmatekijöidenkin tarpeista."

Vuoden musiikkipäällikkö

Jani Juntunen
Radio Rock, Loop, Kantriradio ja GrooveFM

"Jani Juntunen on näkemyksellinen ja kokemukseltaan laaja-alainen musiikkipäällikkö. Hänellä on aitoa nälkää löytää uutta musiikkia ja olla ajan hermoilla. Hän ajattelee kanavan parasta datan kautta, mutta sen lisäksi hänen kokemuksensa musiikin sisällöstä tuo lisäarvoa. Läpinäkyvyys päätöstenteossa sekä itsensä haastaminen monessa eri genressä ovat vaikuttavia saavutuksia. Juntusesta välittyy vilpitön rakkaus musiikkiin, mikä on ihailtavaa."

Vuoden radiomyyjä, valtakunnallinen

Pasi Nurmi
Bauer Media

"Vuoden valtakunnallinen radiomyyjä Pasi Nurmi luottaa omaan ammattitaitoonsa tahkoamalla tulosta. Hän on merkittävällä tavalla sitouttanut häneen luottavia suoria asiakkaitaan ja kasvattanut myyntilukujaan. Hän osaa hyödyntää koko radion potentiaalia kaikissa audion elementeissä. Hänen todellinen asiantuntemuksensa ja viime vuoden hienot myyntitulokset toivat hänelle RadioGaalassa kruunun päähän."

Vuoden radiomyyjä, paikallinen

Katja Kaartinen
Bauer Media

"Vuoden paikallinen radiomyyjä Katja Kaartinen vakuutti yksimielisesti tuomariston vankalla osaamisellaan sekä häikäisevillä tuloksillaan. Hän aloitti tehtävässään kilpaillulla markkina-alueella vaikeassa tilanteessa juuri ennen pandemiaa, mutta se ei ollut este menestykselle. Viime vuoden vaikuttavat kasvuprosentit myynnissä, sinnikkyys, uusi ajattelutapa ja yhteishenki toivat tässä kategoriassa hänelle voiton."

Vuoden myyntiteko

Audio Branding ja puuttuva pala -konsepti
Bauer Media

"Vuoden myyntiteko on oivaltavasti esitetty konsepti, jossa ääni osana brändiä nostetaan sille kuuluvaan, tärkeään asemaan muiden brändinrakennuselementtien rinnalle. Myyntiteko on tulosten valossa toiminut laajassa ja vaikeassakin kohderyhmässä pitkäkantoisin tuloksin tarkasti, havainnollisesti ja kohderyhmää puhuttelevasti. Myyntiteon myötä myös luovalla puolellakin puhutaan audiobrändäyksen tärkeydestä ja siten tällä on koko toimialaan kohdistuva pidempiaikainen vaikutus. Kampanjan sanoin: ”Brändin äänellä on vaikutusta ja jos se puuttuu, puuttuu brändin työkalupakista olennainen pala."

Vuoden luova ratkaisu

Yhdessä syömisen päivä
Radio Nova ja Valio

"Voittajatoteutus oli kokonaisratkaisuna hyvä ja se ihastutti tuomarit ideallaan, jossa tarkoituksena oli saada ihmiset syömään yhdessä. Kanavan tiimi oli toteutuksessa näkyvästi mukana. Toteutus toi myös yhteiskunnallista yhdistävyyttä puheeseen ja sen tulokset olivat merkittävät. Tässä luotiin ilmiötä, joka voi pitkäjänteisellä tekemisellä vakiintua vielä käyttöön koko kansan parissa."

Vuoden tapahtumatoteutus

Iskelmä Gaala
Iskelmä

"Vuoden tapahtumatoteutukseksi valitun Iskelmä Gaalan tapahtumakonseptin kehityskaari uudistumisineen on ollut kovaa. Tapahtuman toteutus sekä tulokset ovat olleet onnistuneet. Tapahtumassa on kunnioitettu kuulijakuntaa ja artisteja hienolla tavalla ja yleisö on otettu keskiöön. Ansaitun median tulokset ovat hienot. Iskelmägenren tuominen uudelle tasolle on kovaa."

Vuoden radiopromootio

Aamulypsy Areena
Radio Suomipop

"Vuoden radiopromootion idea oli yllättävä ja tuottava. Toteutus vietiin ideasta nopeasti ja rohkeasti käytäntöön ja loppuun asti täysillä. Vaatii valtavaa luottamusta tiimiin ja paloa tehdä nopeasti tuntemattomasta asiasta totta. Juuri näin luodaan uutta arvoa ajassa. Voittaja on mediateko, joka oli juontajien päähänpistosta syntynyt iso radiotempaus. Tämä tempaus huipentui konkreettisesti, kun Kiuruveden jäähalli nimettiin Aamulypsy Areenaksi."

Vuoden some

NRJ:n TikTok
NRJ

"NRJ:n TikTok on pitkäjänteistä, pioneerimaista tekemistä. Some-kategorian voitto tulee hienosta kontentista, brändäämisestä sekä tajuttomista viime vuoden tuloksista. Haastava somekanava on otettu haltuun ymmärtäen kanavan kohderyhmä oikein ja siten on saatu kanavalle uutta nuorta kuulijakuntaa. Sisältö puhuttelee kohderyhmäänsä ja näyttää juontajiltaan. Kanavassa on tehty myös hienoja kaupallisia toteutuksia upein tuloksin, mikä on unelma, jota kaikki mainostavat asiakkaat toivovat."

Vuoden äänituotanto

Joulumusavapaa
Radio Rock

"Joulumusavapaa on nerokkaasti tehty äänituotanto, jossa ollaan menty idea ja luovuus edellä. Äänituotanto istuu kanavansa tyyliin ja on täysin kohderyhmänsä kuuloinen. Ja vaikka se ei istuisi kohderyhmään, kestää tämä silti kuuntelua. Voittajassa on myös jatkuvuutta. Todella hyvää tekemistä, joka sopii loistavasti radiokanavansa brändiin."