RadioGaala 12.4.2024
RadioGaala 12.4.2024

RadioGaalan voittajat 2022

Voittajat palkittiin RadioGaalassa 25.3.2022

Yleisöäänestyksen voittajat

Vuoden radio-ohjelma

Aamulypsy, Radio Suomipop

Vuoden radiojuontaja

Jaajo Linnonmaa, Radio Suomipop

Vuoden paikallinen radio-ohjelma

Radio Ramonan Kiekkoilta, Radio Ramona

Vuoden paikallinen radiojuontaja

Julle Kallio, Radio Pori

RadioAwardsin voittajat

Vuoden radio

Radio Suomipop

Vuoden paikallinen radio

Radio Ramona

Vuoden ohjelmapäällikkö

Niina Jokiaho, Radio Nova

Vuoden sisällöntekijä

Hovimuusikko Ilkka, Radio Suomipop

Vuoden radioammattilainen

Pia Lahtinen, Nelonen Media

Vuoden musiikkipäällikkö/-tuottaja

Jussi Mäntysaari, Nelonen Media

Vuoden radiomyyjä, valtakunnallinen

Outi Ruuskanen, Bauer Media

Vuoden radiomyyjä, paikallinen

Kaisu Laine, Bauer Media

Vuoden radiomyyntitiimi, valtakunnallinen

Sanoma Media Finland valtakunnallinen myyntitiimi

Vuoden radiomyyntitiimi, paikallinen

Bauer Median Kaakon myyntitiimi, Bauer Media

Vuoden luova ratkaisu

Prismaster, S-ryhmä/Prisma ja Radio Nova/Bauer Media

Vuoden tapahtumatoteutus

Vaikuttavan audiomarkkinoinnin avaimet -tilaisuus, Bauer Media

Vuoden radiopromootio

Turkulaisen musiikin yö – Radio 957:n kaikkien aikojen karmein Halloween, Radio 957

Vuoden some

Juho Keskitalon yllätykset, Radio Suomipop

Vuoden äänituotanto

Suomalaisuuden soundtrack 20v, Radio Suomipop

Erikoispalkinnot

Vuoden radiobiisi

Ellinoora – Dinosauruksii

Vuoden radiobiisi/Kuukauden radiobiisi -palkinto

Haloo Helsinki! – Piilotan mun kyyneleet

Kunniamaininta: Vuoden valtakunnallinen radio

SuomiRäp

Kunniamaininta: Vuoden ohjelmapäällikkö

Anna Riuttasalo, Radio Ramona

Kunniamaininta: Vuoden sisällöntekijä

Laura Vähähyyppä, Radio Rock

Kunniamaininta: Vuoden äänituotanto

Gangstasää, Podplay/SuomiRäp

Vuoden radio-ohjelma

Aamulypsy
Radio Suomipop

"Aamulypsy on radio-ohjelma, joka on vienyt suomalaiset mennessään. Tämä radio-ohjelmien kingi äänestettiin nyt jo 10. kerran vuoden radio-ohjelmaksi."

Vuoden radiojuontaja

Jaajo Linnonmaa
Radio Suomipop

"Suomalaisten suosikkiradiojuontaja on Jaajo Linnonmaa. Jo 11. kerran. Onnittelut!"

Vuoden paikallinen radio-ohjelma

Radio Ramonan Kiekkoilta
Radio Ramona

"Radio Ramonan kiekkoilta on aitona paikallisena radio-ohjelmana noussut Raumalla ihan omiin sfääreihinsä - RadioGaalan yleisöäänestyksessä voitto tulee toista kertaa putkeen."

Vuoden paikallinen radiojuontaja

Julle Kallio
Radio Pori

"Porilainen Julle Kallio Radio Porista äänestettiin nyt jo toisen kerran vuoden paikalliseksi radiojuontajaksi."

Vuoden radio

Radio Suomipop
Radio Suomipop

"Radio Suomipop jatkoi viime vuonna vahvalla meiningillään. Tunnusluvut kehittyivät merkittävästi ja positiivisesti. Suomipopin juhlavuoden spesiaalisisältö, juontajien poikkeuksellinen heittäytyminen sekä erikoisohjelmisto vahvistivat entisestään kanavan asemaa ja toivat persoonia ja kanavaa vieläkin tunnetummaksi. Tekemisen meininki ja toimenpiteet ovat vieneet Radio Suomipopin siihen, että se on nykyään käsite ja instituutio."

Vuoden paikallinen radio

Radio Ramona
Radio Ramona

"Radio Ramonan kohdalla niin kuuntelu- kuin kaupalliset luvut olivat positiiviset kaikilta osin. Kyseessä on aito paikallisradio, joka pienenä toimijana on osannut paikalliset ilmiöittämisasiat ja tehnyt pieniä innovaatioita. Tuomaristo oli vaikuttunut siitä, että radiota on tehty pitkään ja silti sitä jaksetaan tehdä sydämellä. Kyseessä on puhtaasti paikallinen, raumalaisten asialla oleva toimija, johon asiakkaat ja kuuntelijat luottavat."

Vuoden radiobiisi

Dinosauruksii
Ellinoora

"Vuoden radiobiisiksi palkittu Ellinooran Dinosauruksii oli viime vuoden tavoittavin biisi radiossa. Se tavoitti kuulijoita radioiden kautta yhteensä 184 miljoonaa kertaa. Dinosauruksii: Säv. Ellinoora Leikas, Samuli Sirviö, san. Ellinoora Leikas."

Vuoden radiobiisi - Kuukauden radiobiisi -palkinto

Piilotan Mun Kyyneleet
Haloo Helsinki!

"Haloo Helsingin esittämä Piilotan Mun Kyyneleet -biisi sai viime vuonna eniten Kuukauden radiobiisi -palkintoja, joita tuli kappaleelle yhteensä kolme. Haloo Helsinki sai myös kaksi muuta Kuukauden radiobiisi -palkintoa kappaleellaan Tulikärpäset. Piilotan mun kyyneleet: San. Elli Haloo, Jere Marttila, Leo Hakanen, Rauli Eskolin, tuottaja Rauli Eskolin."

Vuoden ohjelmapäällikkö/-tuottaja

Niina Jokiaho
Radio Nova

"Vuoden ohjelmapäällikön valinnan kohdalla ratkaisi kokonaisuus. Taistelu ihmisten vapaa-ajasta kiristyy koko ajan ja radiokanavan ja sen sisältöjen kiinnostavuutta pitää osata pitää yllä. Tuomariston mukaan vuoden ohjelmapäälliköksi valitun Niina Jokiahon tekemisessä huokuu ammattitaito. Hän on onnistunut pitämään kuuntelijat kanavalla, vaikka kanava on läpikäynyt ison muutosmanööverin viime vuonna ohjelmapaikkojen osalta. Mielettömät luvut ja mieletön noste viime vuonna ovat sellaisia, että duuni on mennyt maaliin."

Vuoden sisällöntekijä

Hovimuusikko Ilkka
Radio Suomipop

"Hovimuusikko Ilkka eli Ilkka Ihamäki on ainutlaatuinen ammattilainen, joka on luonut oman taitolajinsa. Hän tekee uniikkia ja tunnistettavaa radio- ja audiosisältöä ja edustaa nykygenreä upealla tavalla. Radion pitää katsoa eteenpäin ja tulevaisuuteen ja tuomariston mukaan juuri tällaisen henkilön tuottaman sisällön avulla sitä tehdään. Hovimuusikko Ilkka on mies, joka varmasti nousee suurten suomalaisten viihteentekijöiden joukkoon."

Vuoden radioammattilainen

Pia Lahtinen
Nelonen Media

"Vuoden radioammattilainen Pia Lahtinen eli Respan Pia on huipputekijä sekä luotettava laatutyyppi. On aistittavissa, että hän nauttii työstään. Työyhteisön yhdessä pitäminen, henkilökunnan työnteon mahdollistaminen sekä fiiliksen luominen ei ole ollut helppoa parina viime vuotena – Pia on onnistunut siinä ja tehnyt mieletöntä työtä. Hänen arvostuksensa on merkittävää niin vieraiden kuin henkilökunnan kesken. Respan Pia on käsite ja Nelosen radioiden sydän sekä hyvän meiningin henkilöitymä."

Vuoden musiikkipäällikkö/-tuottaja

Jussi Mäntysaari
Nelonen Media

"Jussi Mäntysaari on rautainen ammattilainen, jonka valtava ja monipuolinen kokemus alalta on ainutlaatuista. Hän on vahva mielipidevaikuttaja ja ohjaa suomalaisten musiikkitottumuksia. Hänen kanavapalettinsa on hengästyttävä, mutta rautainen ammattitaito on pitänyt esimerkiksi Radio Rockin tasaisesti kuunneltuna kanavana. Tuoreet KantriRadio, HitMix ja Aito Iskelmä ovat tuoneet kanavakentälle myös mukavasti maustetta ja musiikin persoonallisuutta. Mäntysaari on korvaamaton yhtiölleen osaamisensa vuoksi. Hän on musiikkipäälliköiden musiikkipäällikkö."

Vuoden radiomyyjä, valtakunnallinen

Outi Ruuskanen
Bauer Media

"Outi Ruuskasen myyntitulokset olivat huikeat viime vuonna. Hän on osaava, idearikas ja ratkaisukeskeinen henkilö, joka ymmärtää taustansa vuoksi asiakkaiden haasteita ja hakee asiakkailleen parhaiten toimivia ratkaisuja. Ruuskanen osaa perustella ja tuoda näkemyksellisyyttä ja uskottavuutta mediasta, ja on sitä kautta onnistunut rakentamaan uusia konsepteja isojen asiakkaiden kanssa. Outi Ruuskanen oli tuomareiden mielestä kategoriansa selkeä ykkönen."

Vuoden radiomyyjä, paikallinen

Kaisu Laine
Bauer Media

"Kaisu Laine on sosiaalisesti taitava ja sinnikäs persoona, jolla on kokonaisvaltainen ymmärrys radiosta ja audiosta. Hänen tekemänsä tulokset radiomyynnissä eivät ole vain viime vuoden erinomaista suoritusta vaan jatkuvaa tekemistä useamman vuoden aikana. Kaisu Laine on tullut kovalla motivaatiolla lunastamaan paikkansa vuoden paikallisena radiomyyjänä."

Vuoden myyntitiimi, valtakunnallinen

Sanoma Media Finland valtakunnallinen myyntitiimi
Sanoma Media Finland

"Vuoden myyntitiimi on tehnyt helkkarin hyvää työtä jäätävillä tuloksillaan. Voisi kuvitella, että pyörää ei voisi keksiä uudestaan, mutta tämän monipuolisen uuden ajan tiimin uudenlaiset tuotteistamiset ja erikoisratkaisut ovat menneet läpi ja ne ovat vaikuttaneet suoraan myyntituloksiin."

Vuoden radiomyyntitiimi, paikallinen

Bauer Median Kaakon myyntitiimi
Bauer Media

"Kokonaisuutena tämä kokenut ja ammattitaitoinen tiimi on tehnyt erinomaisen suorituksen alueellaan. Tiimihengellä ja yhteistyöllä on myyntityössä aina suuri merkitys ja tällä tiimillä se näkyy. Tiimi on pystynyt myynnin näkökulmasta kehittämään kaikkia keskeisiä osa-alueita pitkäjänteisesti läpi vuoden, minkä johdosta lopputulos koko vuoden tasolla on positiivisten myyntitulosten valossa merkittävä."

Vuoden luova ratkaisu

Prismaster
S-ryhmä/Prisma ja Radio Nova/Bauer Media

"Prismasterin idea oli jotakin uutta ja sopi brändille. Kyseessä oli monikanavainen toteutus, jolla oli huipputavoittavuus ja -aktivointi. Asiakkaan brändi ja tuotteet oli otettu hienosti huomioon. Mielikuvamuutosten lisäksi myös kaupalliset mittarit liikahtivat ja ratkaisulla oli erinomainen myyntiä aktivoiva vaikutus. Asiakas vaikutti hyvin tyytyväiseltä lopputulokseen, minkä takia brändimatch oli miellyttävä. Prismaster tarttui hetkeen ja näytti lyhyen promon voimat."

Vuoden tapahtumatoteutus

Vaikuttavan audiomarkkinoinnin avaimet –tilaisuus
Bauer Media

”Tuomariston mukaan voittajatapahtumassa kaikki oli kohdallaan. Tapahtuma oli toteutettu hienosti, nerokkaasti ja ammattitaidolla. Tulosten pohjalta onnistuttiin erinomaisesti. Kyseessä oli radioyhtiön järjestämä tilaisuus vaativalle ja kiireiselle kohderyhmälle, joka on haastava yleisö saada osallistumaan B2B-tapahtumiin. On hienoa, että audio liikuttaa väkeä."

Vuoden radiopromootio

Turkulaisen musiikin yö - Radio 957:n kaikkien aikojen karmein Halloween
Radio 957

"Voittajapromootio sykähdytti tuomaristoa nerokkaalla ja uniikilla ideallaan. Se sai myös hienosti ansaittua mediaa. Huumori on vaikea ja haastava laji, mutta kun sen tekee oikein, on se hauskaa. Välillä pitää olla pientä kisailua ja irvailua naapurikylille ja kaupungeille. Se, että tamperelaisella kanavalla soitetaan turkulaista musiikkia koko yön, on hykerryttävän hauska ja ilmiöksi yltänyt teko."

Vuoden some

Juho Keskitalon yllätykset
Radio Suomipop

"Voittaja-somekampanjalla saatiin huikeita tuloksia. Somekamppiksen reach ja videoiden katselukerrat olivat mahtavat ja kampanja herätti yleisössä positiivisia tunteita ja keskustelua. Kampanja ohjasi kuulijoita somesta radioon kasvattaen radio-ohjelman kuuntelijamääriä huimasti. Sometoteutuksen takana olevat juontaja ja digituottaja tekivät upeaa tulosta aikaan yllätysvideoillaan."

Vuoden äänituotanto

Suomalaisuuden soundtrack 20v
Radio Suomipop

"Käsikirjoitus, luovuus, spiikkerit ja toteutus ovat kohdallaan. Konsepti on hyvin mietitty ja se osuu radiokanavansa viestinnällisiin tavoitteisiin selkeällä sanomallaan. Kuulijan mielenkiinto herää ensihetkillä ja pysyy ironisessa tarinassa hienosti mukana. Suomalaisuuden hitit on hienosti rinnastettu musiikkiin ja sitä soittavaan 20-vuotiaaseen kanavaan."