RadioGaala 31.3.2023
RadioGaala 31.3.2023

RadioGaalan ehdokkaat julkaistu – ennätysmäärä yleisöääniä

RadioGaalan ehdokkaat julkaistu – ennätysmäärä yleisöääniä

Tiedote 9.3.2023

Kaupallisen radioalan vuotuisessa päätapahtumassa RadioGaalassa 31.3. palkitaan radioalan merkittävimmät tekijät ja teot. Tapahtuman palkintoehdokkaat on nyt julkaistu. Ehdolla ovat RadioAwards-kilpailussa asiantuntijatuomariston valitsemat kandidaatit voittajiksi sekä ennätysmäisessä RadioGaalan yleisöäänestyksessä eniten yleisöääniä saaneet ehdokkaat paikallisista sekä valtakunnallisista radiojuontajista ja radio-ohjelmista.

RadioGaalan yleisöäänestys keräsi ennätysmäisen vyöryn ääniä. Suomalaiset antoivat yleisöäänestyksessä peräti 130 000 ääntä suosikkiradiojuontajilleen ja radio-ohjelmille. RadioGaalassa palkitaan erikseen juontajat ja radio-ohjelmat paikallisista ja valtakunnallisista radiokanavista.

Toimialan RadioAwards-kilpailussa arvioitiin viime vuoden parhaita radiotekoja ja -ihmisiä 14 kategoriassa. Kilpailun päätuomarina toimi LähiTapiolan henkilöasiakasliiketoiminnan ja markkinoinnin johtaja Sanna Myller, joka luotsasi 20-päistä asiantuntijatuomaristoa. Tuomaristo oli vakuuttunut hyvistä aikaansaannoksista, minkä vuoksi tuomaristo valitsi kilpailun shortlistalle runsaasti ehdokkaita joihinkin kategorioihin. RadioGaalassa tullaan jakamaan voittajien lisäksi useampi kunniamaininta.

Oli ilo olla vetämässä erittäin ammattitaitoista tuomaristoa. Keskusteluita, argumentaatiota sekä vaikeita valintoja tehtiin, mutta hyvällä sykkeellä keskustellen. Audio todella valloittaa osuuttaan mediakakusta ja samalla rohkeasti kasvattaa omaa tarjoamaansa yli odotettujen lajityyppien. Panostus kanavien toimesta monikanavatuotantoihin ja vaikkapa someen kertoo rohkeudesta kasvaa. Hyvien alan ammattilaisten lisäksi tarvitaan myös paikallista omaleimaisuutta värittämään tekemistä ja jopa tuomaan siihen uutta ajattelua. Samalla isojen talojen panostus audion ammattimaistumisen takana on tärkeä alaa kasvattava päätös”, kertoo Sanna Myller.

Lisää rohkeutta ja kunnianhimoa toivon tuleville vuosille myös kaupallisten toteutusten osalta. Samaa vimmaista ja leikkisää alkuvoimaa, mitä kanavien omat promot, tapahtumat ja tuotannot ovat, kaivataan kipeästi myös mainostajien keskuudessa. Audio voi ja saa johtaa konseptien suunnittelua eikä vain tyytyä olemana tukena kampanjoissa. Tuomaristo haluakin heittää haasteen tulevalle vuodelle: lisää erilaisuutta rohkeasti esille, tuloksien osalta selkeät tavoitteet ja tulokset esille ja työnäytteitä arvosteluihin lisää tuomaan päätöksentekoon vielä tukea. Eläköön ääni ja audio!”, kiteyttää Myller.

RadioGaala on kutsuvierastilaisuus ja se järjestetään perjantaina 31.3. Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumaa on mahdollista seurata ISTV:n kautta samanaikaisesti. Gaalan juontavat Kari Ketonen ja Antti Luusuaniemi. Gaalassa esiintyvät BEHM, KUUMAA ja Ressu Redford.

Katso RadioGaalan ehdokkaat tästä

RadioAwards-tuomaristo:

Päätuomari:
Sanna Myller, johtaja, henkilöasiakasliiketoiminta ja markkinointi, LähiTapiola

Ville Blåfield, director, Miltton
Pete Eklund, tuottaja ja partneri, Kaiho Republic
Mika Forsblom, äänituottaja, Helsingin Jäähalli
Johanna Huhtariihi, toiminnanjohtaja, Ronald McDonald Lastentalosäätiö
Sami Huiko, markkinoinnin ammattilainen
Juha Kakkuri, podcast-tuottaja, PodBox
Tommi Kyyrä, apulaisjohtaja, Musiikkituottajat – IFPI Finland ry
Ari Kärpänen, myyntijohtaja, RPT Byggfakta Oy
Kirsi Nipuli, Customer Success Director, Avidly
Tuija Pehkonen, media-alan ammattilainen
Tommi Pelkonen, Senior Advisor, nSight Oy
Ilkka Rahkonen, director, Film Tampere, Business Tampere
Mikko Räsänen, kehityspäällikkö, Iltalehti
Kaisa Rönkkö, toimitusjohtaja, Music x Media
Tommi Saarikoski, Marketing Manager, Sony Music Finland
Laura Sandström, Head of Operations, SPOT Sponsorointi & Tapahtumat Ry
Laura Satamo, media-alan yrittäjä
Mikko Saukkonen, toimitusjohtaja, Comusic Management Oy
Leo Tynkkynen, Head of International, Warner Music Finland

RadioGaalan järjestää RadioMedia ry.