RadioGaala 12.4.2024
RadioGaala 12.4.2024

RadioAwards - ilmoittautumisohjeet

RadioAwards-kilpailu - ilmoittautumisohjeet

RadioMedia ry järjestää vuosittain RadioAwards-kilpailun, jossa arvioidaan vuoden parhaita radiotekoja ja -ihmisiä. Kilpailu on tarkoitettu radioyhtiöille, jotka voivat ilmoittaa ehdokkaitaan 14 eri kategoriaan. Kilpailun tuomaristona toimii vuosittain vaihtuva media- ja markkinointiväestä koostuva väki. Voittajat palkitaan RadioGaalassa.

Aikataulu

 • Ilmoittautuminen alkaa 11.12.2023 klo 12:00
 • Ilmoittautuminen päättyy 30.1.2024
 • Shortlistan julkaisu maaliskuussa 2024
 • RadioGaala 12.4.2024

Kategoriat

 • Luova ratkaisu
 • Radiopromootio
 • Some
 • Äänituotanto
 • Radioammattilainen
 • Tapahtumatoteutus
 • Sisällöntekijä
 • Vuoden myyntiteko
 • Vuoden radiomyyjä, valtakunnallinen
 • Vuoden radiomyyjä, paikallinen
 • Vuoden radio, valtakunnallinen
 • Vuoden radio, paikallinen
 • Musiikkipäällikkö
 • Ohjelmapäällikkö

Lue tästä tarkemmat kategoriakuvaukset

Ehdokkaiden ilmoittaminen

Kilpailuun ilmoitetaan ehdokkaita sähköisen järjestelmän kautta tunnuksilla, jotka toimitetaan RadioMedian jäseninä tai kannatusjäseninä toimiville radioyhtiöille kilpailun ilmoittautumisen alkamisen yhteydessä. Tarkemmat kategoriakuvaukset ja ilmoittautumisohjeet toimitetaan myös samassa yhteydessä.

Radioyhtiö voi ilmoittaa ehdokkaita valintansa mukaan joko yhteen tai useampaan kilpailun kategoriaan. Yksi radioyhtiö voi ilmoittaa yhteen kategoriaan korkeintaan kuusi (6) edustamaansa ehdokasta.

Kullekin ehdokkaalle täytetään sähköisessä järjestelmässä oma lomakkeensa, jonka tulee olla täytetty ohjeiden mukaisesti ilmoittautumisajan loppuun mennessä. Lomakkeita voi muokata sähköisessä järjestelmässä kyseisen kategorian ilmoittautumisajan loppuun asti.

Saman ehdokkaan voi ilmoittaa korkeintaan kahteen kategoriaan, mikäli ehdokas täyttää molempien kategorioiden osallistumisehdot. Poikkeuksena ovat henkilökategoriat, joihin voi ilmoittaa yhden henkilön vain yhteen kategoriaan (täsmennys: radioyhtiö voi ilmoittaa kanavaltaan kuusi eri henkilöä samaan kategoriaan, mutta samaa henkilöä ei voi ilmoittaa enempään kuin yhteen kategoriaan).

Kilpailun säännöt ja kilpailukelpoisuus

Katso säännöt.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki RadioMedian jäsenradioyhtiöt, jotka ovat olleet jäseniä tai kannatusjäseniä kilpailun aikana vuonna 2023 sekä ovat suorittaneet RadioMedian jäsenmaksut. Suoritukset, saavutukset, toimenpiteet, kampanjat ja kaikki ehdokkaiksi ilmoitettavat kilpailutyöt (ks. kategoriat) tulee olla tehty kokonaan, päättyä tai alkaa aikavälillä 1.1. – 31.12.2023.

Ilmoittautumisjärjestelmän käyttöohjeet

Sisäänkirjautuminen

Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu RadioAwardsin ilmoittautumisjärjestelmän kautta radioyhtiölle toimitetulla tunnuksilla. Kirjaudu tunnuksilla järjestelmään sisään.

Osallistumislomakkeen täyttö

Jokaiselle ehdokkaalle täytetään oma lomakkeensa. Täytä osallistumislomake huolellisesti lomakkeessa olevien ohjeistuksien mukaan ja anna vaadittavat tiedot. Kenttien täyttäminen on oletusarvoisesti pakollista, joten jätä lomakkeen kenttään viiva, jos et aio täyttää kenttää.

Tekstikenttiin ilmoitetaan tiedot mahdollisimman lyhyesti, mutta niin että tärkeimmät asiat käyvät ilmi. Lomakkeiden tekstikentissä on maksimimerkkirajoitus, joka on ilmaistu lomakkeen tekstikentän yhteydessä. Tuomariston mukaan ”mitä tiiviimmin kirjoitettu entry, sen parempi”.

Liitetiedostoina käyvät .jpg, .png, .mp3 sekä .pdf-tiedostot. Tiedosto saa olla korkeintaan 10 MB. Mahdollinen kilpailutyön yhteyteen liitettävä video pitää linkittää ulkoisella url-osoitteella kilpailutyön tiettyyn kenttään.

Lomakkeen luonnosnäkymä

Järjestelmässä on auto save -toiminto, joka tallentaa keskeneräiset hakemukset luonnoksena. Huomioithan, että luonnos-etuliitteellä oleva hakemus ei ole järjestelmään lähetetty kilpailutyö eikä sitä arvostella. Ehdokkaiden hakemukset tulee lähettää järjestelmään esikatselu-näkymästä, jolloin nimen edestä poistuu teksti luonnos ilmoittautumisjärjestelmän etusivulla. Tarkistathan ehdokkaan ilmoittamisen (järjestelmään lähettämisen) jälkeen, että kilpailutyö näkyy ilmoittautumisjärjestelmän etusivulla eikä sen nimen edessä lue sanaa "luonnos".

Lomakkeen esikatselunäkymä ja lomakkeen lähettäminen järjestelmään

Lomakkeen täytön jälkeen saat eteesi lomakkeen esikatselunäkymän. Halutessasi voit vielä palata muokkaamaan ehdokastyötä "muokkaa"-kohdista. Esikatselunäkymässä tarkista, että lomakkeessa ovat vaadittavat tiedot oikeissa kentissä.

Jotta ehdokastyö rekisteröityy järjestelmään, paina Esikatselunäkymässä sivun alla olevaa "Lähetä"-nappia. Tarkista vielä Lähetä-napin painamisen jälkeen, että ilmoittamasi ehdokas näkyy järjestelmän etusivulla ja että olet ilmoittanut ehdokkaan oikeaan kategoriaan. Huomioithan, että ilmoittautumisesta ei tule sähköpostiin vahvistusta.

Osallistumislomakkeiden muokkaus

Voit muokata vapaasti luonnoksia sekä järjestelmään jo lähettämiäsi ehdokastöitä ilmoittautumisajan loppuun saakka.

Ongelmatapaukset

Ongelmatapauksissa ota yhteys kilpailun järjestäjään RadioMediaan: inka.forss@radiomedia.fi