RadioGaala 12.4.2024
RadioGaala 12.4.2024

RadioGaalan esiintyjät

Kaupallisen radioalan odotetuin tapahtuma, RadioGaala, kokoaa yhteen alan tekijät ja vaikuttajat viettämään radiomaailman loistokkaimpia hetkiä ja juhlimaan viime vuoden parhaimpia saavutuksia. Lavalla nähdään upeita artistiesityksiä, mukaan lukien Jenni Vartiainen, Etta, Benjamin, Antti Ketonen ja HUGO yhdessä Johannes Salomaan johtaman showbandin kanssa.

Yksi 2000-luvun menestyneimmistä supertähdistä, Jenni Vartiainen, on koskettanut suomalaisia musiikillaan jo yli kymmenen vuoden ajan. Hän on julkaissut uransa aikana neljä menestysalbumia (Ihmisten edessä, Seili, Terra ja Monologi), joita on myyty yhteensä yli 400 000 kappaletta. Jenni Vartiaisen kuunnelluimpia kappaleita ovat muun muassa superhitit ja radiohistoriaa tehnyt Missä muruseni on, Ihmisten edessä, Minä sinua vaan, Väärään suuntaan ja Turvasana. Jenni on voittanut uransa aikana lukuisia palkintoja ja tunnustuksia ja hänen kappaleensa ovat menestyneet radioissa kuin striimauspalveluissakin.

Etta on pääkaupunkiseudulta ponnistava artisti, joka herätti vuonna 2017 hip hop -piirien mielenkiinnon sosiaaliseen mediaan ladatuilla rap-videoillaan. Sen jälkeen on tapahtunut paljon: Etta on kahden albumin lisäksi julkaissut kaksi Emma ehdokkuudellakin huomioitua EP:tä, kiertänyt Suomen isoimmat festivaalit ja vieraillut lukuisilla jättihiteillä. Toissa vuonna Etta julkaisi toisen albuminsa TYKKÄÄT KUMMISKI, joka nousi Suomen virallisen albumilistan ykköseksi. Hän teki samalla suomiräpin historiaa olemalla ensimmäinen nainen, jonka albumi nousee Suomessa listaykköseksi.

Määrätietoisesti kohti kotimaisen pop-kentän kärkeä etenevän Benjaminin musiikki on itsevarmempaa, energisempää ja popimpaa kuin koskaan! Artistin viimeisimpiä julkaisuja ovat kevään 2023 isoimpiin hitteihin lukeutuva, platinarajan rikkonut Hoida mut -single, jonka musiikkivideota on katsottu yhteensä myös huimat 1,5 miljoonaa kertaa. Tätä seurannut Minä-Minä-Maa -single puolestaan toi mukanaan koko artistin uran korkeimman radiolistasijoituksen.

Antti Ketonen on menestynyt niin sooloartistina kuin bändinkin kera. Ketonen oli perustamassa vuosituhannen taitteessa huippusuosittua Neljänsuora-yhtyettä, jonka jälkeen aloitti soolouran vuoro koitti 2017. Heti ensimmäinen single Olisitpa sylissäni muodostui tuplaplatinarajan rikkoneeksi jättiläismäiseksi radiohitiksi. Kappale oli vuoden 2018 soitetuin radiobiisi Suomessa ja pyörii edelleen säännöllisesti rotaatiossa. Vuoden 2024 alussa Antti ketonen julkaisi uuden singlen Rakkauden arvoinen. Mukaansatempaava ja hitikäs single on Kaisa Korhosen, Frans Harjun ja Jonas Olssonin käsialaa ja sen kruunaa Antti Ketosen vahva tulkinta.

20-vuotias lahjakas porvoolainen popartisti HUGO on huipputuottaja Santeri Kauppisen aka MD$:n kipparoiman Epic Records Finlandin uusin kiinnitys. HUGO tutustui ensin kovassa nosteessa olevaan räppäri AHTIin, joka toimi HUGOn mentorina ja auttoi hänet artistinuran alkuun. Vuonna 2023 asiat etenivät poikkeuksellisen rivakasti, sillä HUGOn debyyttisinkku Puhutaan suoraan julkaistiin kesäkuussa 2023, kakkossinkku Sijoituksii feat. SMURDY elokuussa ja läpimurtobiisi Taulut feat. Costi syyskuussa. Taulut-sinkun julkaisun jälkeen HUGOn hitit ovat tehneet selvää jälkeä niin Spotifyssa kuin radiossa.