RadioGaala 25.3.2022
RadioGaala 25.3.2022

Ilmoittautumisohjeet

RadioAwards-kilpailu - ilmoittautumisohjeet

RadioMedia ry järjestää vuosittain RadioAwards-kilpailun, jossa arvioidaan vuoden parhaita radiotekoja ja -ihmisiä. Kilpailu on tarkoitettu radioyhtiöille, jotka voivat ilmoittaa ehdokkaitaan 15 eri kategoriaan. Kilpailun tuomaristona toimii vuosittain vaihtuva media- ja markkinointiväestä koostuva väki. Voittajat palkitaan RadioGaalassa.

Aikataulu

 • Ilmoittautuminen alkaa 20.12.2021
 • Ilmoittautuminen päättyy 7.2. klo 21:00
 • Shortlistan julkaisu maaliskuun alussa 2022
 • RadioGaala Pikku-Finlandia, Helsinki 25.3.2022

Kategoriat

 • Vuoden radio, valtakunnallinen
 • Vuoden radio, paikallinen
 • Vuoden myyntitiimi, valtakunnallinen
 • Vuoden myyntitiimi, paikallinen
 • Vuoden radiomyyjä, valtakunnallinen
 • Vuoden radiomyyjä, paikallinen
 • Vuoden sisällöntekijä
 • Vuoden musiikkipäällikkö/-tuottaja
 • Vuoden ohjelmapäällikkö/tuottaja
 • Vuoden radioammattilainen
 • Vuoden tapahtumatoteutus
 • Vuoden luova ratkaisu
 • Vuoden radiopromootio
 • Vuoden some
 • Vuoden äänituotanto

Ehdokkaiden ilmoittaminen

Kilpailuun ilmoitetaan ehdokkaita sähköisen järjestelmän kautta tunnuksilla, jotka on toimitettu RadioMedian jäseninä toimiville radioyhtiöille kilpailun ilmoittautumisen alkamisen yhteydessä.

Kullekin ehdokkaalle täytetään sähköisessä järjestelmässä oma lomakkeensa, jonka tulee olla täytetty ohjeiden mukaisesti ilmoittautumisajan loppuun mennessä. Lomakkeita voi muokata sähköisessä järjestelmässä kilpailun ilmoittautumisajan loppuun asti.

Radiokanava voi ilmoittaa ehdokkaita valintansa mukaan joko yhteen tai useampaan kilpailun kategoriaan. Yksi radiokanava voi ilmoittaa yhteen kategoriaan korkeintaan kolme edustamaansa ehdokasta.

Saman ehdokkaan voi ilmoittaa korkeintaan kahteen kategoriaan, mikäli ehdokas täyttää molempien kategorioiden osallistumisehdot. Poikkeuksena ovat henkilökategoriat, joihin voi ilmoittaa yhden henkilön vain yhteen kategoriaan (täsmennys: radiokanava voi ilmoittaa kanavaltaan kolme eri henkilöä samaan kategoriaan, mutta samaa henkilöä ei voi ilmoittaa enempään kuin yhteen kategoriaan).

Kilpailun säännöt ja kilpailukelpoisuus

Katso säännöt.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki RadioMedian jäsenradioyhtiöt, jotka ovat olleet jäseniä kilpailun aikana vuonna 2021 sekä ovat suorittaneet RadioMedian jäsenmaksut. Suoritukset, saavutukset, toimenpiteet, kampanjat ja kaikki ehdokkaiksi ilmoitettavat kilpailutyöt (ks. kategoriat) tulee olla tehty kokonaan, päättyä tai alkaa aikavälillä 1.1. – 31.12.2021.

Ilmoittautumisjärjestelmän käyttöohjeet

Sisäänkirjautuminen

Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu RadioAwardsin ilmoittautumisjärjestelmän kautta radiokanavalle toimitetuilla kanava- tai yhtiökohtaisilla tunnuksilla. Kirjaudu tunnuksilla järjestelmään sisään.

Osallistumislomakkeen täyttö

Jokaiselle ehdokkaalle täytetään oma lomakkeensa. Täytä osallistumislomake huolellisesti lomakkeessa olevien ohjeistuksien mukaan ja anna vaadittavat tiedot. Kenttien täyttäminen on oletusarvoisesti pakollista, joten jätä lomakkeen kenttään viiva, jos et aio täyttää kenttää.

Tekstikenttiin ilmoitetaan tiedot mahdollisimman lyhyesti, mutta niin että tärkeimmät asiat käyvät ilmi. Lomakkeiden tekstikentissä on maksimimerkkirajoitus, joka on ilmaistu lomakkeessa. Tuomariston mukaan ”mitä tiiviimmin kirjoitettu entry, sen parempi”.

Huomioithan, että et paina kesken kilpailutyön täytön selaimen ”päivitä”-nappulaa, sillä silloin kilpailutyön tiedot katoavat todennäköisesti lomakkeesta.

Liitetiedostoina käyvät .jpg, .png, .mp3, .wav sekä .pdf -tiedostot. Tiedosto saa olla korkeintaan 10 MB. Mahdollinen kilpailutyön yhteyteen liitettävä video pitää linkittää ulkoisella url-osoitteella kilpailutyön tiettyyn kenttään.

Lomakkeen esikatselunäkymä ja lomakkeen lähettäminen järjestelmään

Lomakkeen täytön jälkeen saat eteesi lomakkeen esikatselunäkymän. Halutessasi voit vielä palata muokkaamaan ehdokastyötä "muokkaa"-kohdista. Esikatselunäkymässä tarkista, että lomakkeessa ovat vaadittavat tiedot oikeissa kentissä.

Jotta ehdokastyö rekisteröityy järjestelmään, paina Esikatselunäkymässä sivun alla olevaa "Lähetä"-nappia. Tarkista vielä Lähetä-napin painamisen jälkeen, että ilmoittamasi ehdokas näkyy järjestelmän etusivulla ja että olet ilmoittanut ehdokkaan oikeaan kategoriaan. Huomioithan, että ilmoittautumisesta ei tule sähköpostiin vahvistusta.

Osallistumislomakkeiden muokkaus

Voit muokata vapaasti ilmoittamiasi ehdokastöitä järjestelmässä ilmoittautumisajan loppuun saakka.

Hallintanäkymä

Ensimmäisen ilmoittautumisesi jälkeen näet listan ilmoittamistasi ehdokkaista ilmoittautumisajan loppuun saakka. Mikäli haluat tallentaa ehdokkaan osallistumislomakkeen itsellesi, suosittelemme, että otat siitä printscreenin tai tulostat sen itsellesi ennen ehdokkaan lähettämistä järjestelmään.

Ongelmatapaukset

Ongelmatapauksissa ota yhteys kilpailun järjestäjään RadioMediaan: inka.luomanmaki@radiomedia.fi