Toimialan kattojärjestönä RadioMedia järjestää vuosittain kaupallista radiotoimialaa markkinoivia kilpailuja, jotka ovat radiotekoja ja -ihmisiä arvioivan RadioAwards-kilpailun, RadioGaalan yleisöäänestyksen ja Kaiku-radiomainoskilpailun. RadioMedia myöntää myös Kuukauden radiobiisi -palkinnon.

RadioAwards-kilpailu

RadioAwards-kilpailun tarkoituksena on arvioida kaupallisen radiotoimialan vuoden merkittävimpiä saavutuksia ja kohottaa samalla toimialan tekijöiden ammattitaitoa. Tuomaristona toimii vuosittain vaihtuva ammattituomaristo. Radiokanaville tarkoitettuihin kategorioihin voivat ilmoittautua RadioMedian jäsenradiokanavat ja kannatusjäsenet. Voittajat palkitaan RadioGaalassa.

 

RadioGaalan yleisöäänestys

RadioMedia järjestää vuosittain Suomen suurimman yleisöäänestyksen, RadioGaalan yleisöäänestyksen vuoden radiojuontajasta, radio-ohjelmasta ja radiobiisistä. Voittajat palkitaan RadioGaalassa.

 
Kuukauden radiobiisi

RadioMedia myöntää kuukausittain Kuukauden radiobiisi -palkinnon kyseisen kuukauden aikana eniten suomalaisissa radioissa esitetylle ja suomalaisia tavoittaneelle kappaleelle. Soittotilastot perustuvat Radiomonitor-palvelun keräämään kuukausidataan. Kyseinen palvelu monitoroi kaikkia suomalaisia radiokanavia.

 

Radiomainoskilpailu Kaiku

Kaiku on Suomen merkittävin radiomainonnan kilpailu. Sen tavoitteena on kehittää suomalaisen äänimainonnan tasoa, kohottaa tekijöiden ammattitaitoa sekä lisätä suomalaisen äänimainonnan arvostusta. Kilpailussa arvioidaan kategoriasta riippuen luovaa toteutusta, kampanjan tehokkuutta tai radion vahvuuksien ymmärtämistä kampanjakokonaisuudessa.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki pääosin Suomessa tuotetut radiomainokset ja radiomainossarjat, jotka on ensiesitetty vähintään yhdellä kotimaisella radiokanavalla kilpailuvuoden aikana.